cheeseckake
Suck på tjuriga ungar!!!
Affe har ja stoppat i spjälan för han bara tjurade o va som en bångstyrig åsna!
Så nu hoppas ja att han somnar och vakner med ett mkt bättre humör :)
Ante och lukas är på taket o grejjar, hoppas att dom blir klara idag för imönn ska det ju regna :(
ja ska göra en cheesekake nu mä, o sen plocka blåbär :P
Affe har ja stoppat i spjälan för han bara tjurade o va som en bångstyrig åsna!
Så nu hoppas ja att han somnar och vakner med ett mkt bättre humör :)
Ante och lukas är på taket o grejjar, hoppas att dom blir klara idag för imönn ska det ju regna :(
ja ska göra en cheesekake nu mä, o sen plocka blåbär :P
Klassisk, fryst cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 6 st digestivekex
Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.
Kommentarer
Trackback